You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ce să iei în calcul la folosirea aparatelor de aer condiționat pentru încălzire în sezonul rece?

În ultima vreme au început să fie folosite tot mai des sistemele de aer condiţionat pentru încălzire în timpul sezonului rece.

  • DUMINICA 26.01.2020 - 19:32
  • Admin
Ce să iei în calcul la folosirea aparatelor de aer condiționat pentru încălzire în sezonul rece?

Alegerea acestei variante de incălzire este determinată și de tehnologia Inverter care se bazează pe un model de compresor care funcţionează continuu, la turaţii mici, fără să fie necesare pornirile şi opririle repetate atunci când sistemul de climatizare solicită aer rece sau cald. Sistemul îşi reglează în mod continuu capacitatea de răcire sau incălzire pentru a se corela cu temperatura din cameră. Această caracteristică aduce consumuri mai mici cu 30% decât un sistem clasic ON/OFF. Însă trebuie reținut că pentru unele sisteme Inverter randamentul scade pentru temperaturi mai mici de -10˚C.

Instalaţiile de aer condiţionat din casă, birou, hotel, restaurant sau mașină necesită intervenții de mentenanță regulate, pentru a menține eficiența și funcționarea lor. Creșterea microbiană induce coroziunea, previne schimbul de răcire / încălzire eficient și poate bloca rapid sistemul dacă nu se intervine, iar problema principală este mirosul greu și insuportabil dat de bacterii.
Soluție este din nou: ozonul care oferă o curățare eficientă  a aparatelor de aer condiționat, fiind capabil să distrugă bacteriile și acarienii aflați în interiorul aparatului de aer condiționat și pe tubulatura acestuia.
 

Esti administrator sau director general?

Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!