You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ozonul, arma corespunzătoare împotriva COVID-19

De zeci de ani ozonul este folosit pentru eliminarea bacteriilor și virușilor iar în acest moment există peste 17 studii științifice care demonstrează că ozonul poate distruge inclusiv coronavirusul SARS.

  • LUNI 16.03.2020 - 14:49
  • Admin
Ozonul, arma corespunzătoare împotriva COVID-19

Coronavirusul COVID-19 reprezintă subiectul principal al ştirilor din media, talk-show-urilor, documentarelor radio-tv şi online şi discuţiilor obişnuite la nivel global. Pe site-ul worldometers.info există statistici în timp real legate de evoluția focarelor (https://www.worldometers.info/coronavirus).

Potrivit WHO - World Health Organization (Organizația Mondială a Sănătății), coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși cum ar fi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul Respirator Acut Sever (SARS-CoV), viruși care provoacă boli care variază de la răceala comună la afecțiuni mai severe. De menționat însă că maladia COVID-19 nu fusese identificată anterior la om.

Într-o expunere a unei teorii privind ozonul ca soluție pentru combaterea COVID-19, Zhou Muzhi, profesor la Universitatea Tokyo Keizai din Japonia și președinte al Institutului Cloud River Urban Research, subliniază importanța acestui gaz în protejarea vieții de pe pământ. Expunerea cuprinde informații concrete de la definiția ozonului ca element, la importanța stratului de ozon din stratosferă și până la justificarea dispariției bruște a virusului SARS-CoV pe cale naturală datorită ozonului, virus care a făcut ravagii în perioada rece dintre 2002 și 2003.


De asemenea, Robert Smith, președinte și Director Executiv al companiei Quail Systems din SUA, a declarat: ”A fost dovedit că ozonul a omorât coronavirusul SARS. Noul tip din 2019 este asemănător cu SARS și anticipăm că ozonul va putea elimina noua sursă a COVID-19”.


Avantajele folosirii ozonului împotriva răspândirii COVID-19:
-    Acoperire completă. Spre deosebire de sterilizarea cu ultraviolete, ozonul creat de generatoarele de ozon poate pătrunde în fiecare colț al mediului supus ozonizării
-    Grad de dezinfectare ridicat. Oxidarea bacteriilor și virusului se realizează fără reziduuri otrăvitoare. Contrar, dezinfectanții chimici sunt dăunători organismului uman dar lasă și numeroase reziduuri otrăvitoare.
-    Adaptabilitate. Echipamentele de producere a ozonului pot fi folosite pentru diferite medii, de la automobile, autobuze, avioane până la apartamente sau hale industriale.


După cum am spus mai sus, în acest moment există mai mult de 17 studii ştiinţifice care demonstrează că ozonul poate distruge coronavirusurile SARS, iar cercetătorii au descoperit că noul coronavirus SARS-CoV-2  este similar în proporție de 80% virusului SARS.

Singurii factori care influențează nivelul de sanitizare utilizând ozonul în stare gazoasă, sunt timpul de aplicare al ozonului, gradul de umiditate din încăpere și concentrația de ozon pe suprafață, generatoarele de ozon de care dispunem, Business 10 și Business 20, putând produce până la 10 grame de ozon pe oră purificând aerul în spații de până la 650mc/încăpere, respectiv până la 20 grame de ozon pe oră purificând aerul în spații de până la 1300mc/încăpere.


De reținut că după ozonizare trebuie neapărat respectate regulile stricte generale și de igienă recomandate de Ministerul Sănătății:

1.    Spălați-vă mâinile de multe ori;
2.    Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3.    Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
4.    Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
5.    Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6.    Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7.    Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8.    Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9.    Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10.    Animalele de companie nu transmit coronavirus.

 

MAsuri de protectie coronavirus - Ministerul Sanatatii


Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email office@ozoneodor.ro sau la numărul de telefon 0741.219.419


Surse:
ozonesolutions.com
Wikipedia MERS-CoV - SARS-CoV
finance.yahoo.com
china.org.cn
Ministerul Sănătăţii
 

Esti administrator sau director general?

Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!