Pandemia de coronavirus este o amenințare gravă la adresa sănătății publice. Pentru a salva vieți, a fost necesar să se oprească anumite activități și să se adopte acțiuni restrictive coordonate. Însă, aceste măsuri au dus la o încetinire severă a economiilor ţărilor.
Pentru a nu se adânci criza pe numeroase ramuri economice, treptat, au fost reluate mai multe activități în anumite condiții. Au fost redeschise sălile de sport, muzeele, mall-urile și chiar after school-urile.
Dar, așa cum era totuși de așteptat, cazurile noi de coronavirus au inclus România în rândul țărilor cu un procent îngrijorător per milion populație, pe lângă anumite focare crescând și cazurile comunitare.
Astfel, pandemia de Coronavirus COVID-19 nu este încă un subiect trecut. Dacă în particular, fiecare dintre noi nu trebuie să uităm de măsurile necesare de prevenție atât pentru noi cât și pentru cei apropiați (să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spațiile închise, să ne spălăm des mâinile), în ceea ce privește companiile sau instituțiile, responsabilii trebuie să se alinieze unor măsuri mai severe de igienizare și dezinfectare.
Dezinfectarea prin ozonizare nu este doar un serviciu accesibil ci și foarte eficient
Într-un articol publicat pe site-ul Societății Științifice Române de Oxigen - Ozono - Terapie ( S.S.R.O.O.T.), dr.-ul Gabriel Mogoș ne prezintă importanța ozonului prevenirea și tratarea infecției cu COVID-19: “Efectele antipatogene ale ozonului s-au dovedit de câteva decenii. Acțiunea sa ucigătoare asupra bacteriilor, virușilor, ciupercilor și în multe specii de protozoare, servește ca bază pentru utilizarea sa din ce în ce mai mare... Ozonul distruge virusurile prin difuzarea prin stratul proteic în miezul acidului nucleic, ceea ce duce la deteriorarea ARN-ului viral. La concentrații mai mari, ozonul distruge prin oxidare capsida sau învelișul proteic exterior… S-a dovedit că oxigen-ozonul ucide coronavirusul SARS și întrucât structura noului coronavirus COVID 2019 este aproape identică cu cea a coronavirusului SARS, este aproape sigur să spunem că va funcționa și la noul coronavirus.”
De zeci de ani, mai mulți profesori au prezentat importanța ozonului în neutralizarea virușilor și microbilor, dar mai ales de la precedentul SARS-CoV din 2002-2003.
John Oxford, profesor emerit de virologie la Universitatea Queen Mary din Londra și unul dintre cei mai importanți experți din lume în bolile infecțioase a făcut o comparație între cele două virusuri: „Am fost foarte norocoși în acest sens cu SARS în 2003. Nu s-a răspândit la fel de repede precum coronavirusul care a provocat COVID-19.” Pacienții cu SARS au fost contagioși odată cu manifestarea deplină a bolii, medicii având suficient timp pentru a izola pacientul infectat. Spre deosebire, succesul teribil al noului virus este determinat de abilitatea sa de a trece de la o persoană la alta înainte de manifestarea simptomelor sau, după cum subliniază profesorul Oxford, de la persoane infectate care nu au niciodată o manifestare a simptomelor.
Despre contribuţia ozonului ca soluție în combaterea COVID-19 susținută de Zhou Muzhi, profesor la Universitatea Tokyo Keizai din Japonia și președinte al Institutului Cloud River Urban Research, am mai menționat și într-un articol anterior, Ozonul, arma corespunzătoare împotriva COVID-19.
Într-un articol din mai 2013 și actualizat în 2014, doctorul în medicină Gérard V. Sunnen, vorbește despre efectele ozonului asupra MERS (Middle East Respiratory Syndrome) și SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome): „Datorită excesului de energie din molecula de ozon, este teoretic plauzibil ca ozonul, spre deosebire de alte opțiuni specifice combaterii microbilor, să arate eficiență pe întregul spectru Coronavirus… Ozonul are proprietăți unice dezinfectante. Ca gaz, are o capacitate de penetrare pe care lichidele nu o posedă. Având în vedere faptul că MERS și SARS persistă pe suprafețe până la câteva zile, se sugerează ca tehnologia de ozonizare să fie aplicată la decontaminarea mediilor medicale.”
Așadar, la nivel național, Spitalul Monza din capitală informează vizitatorii site-ului că “pentru o igienizare eficientă, Grupul Monza oferă atât pacienților, cât și angajaților un mediu sigur, cu risc de contaminare scăzut, cu ajutorul ECHIPAMENTELOR DE STERILIZARE CU OZON…
17 studii recunoscute demonstrează că ozonul distruge CORONAVIRUSUL SARS DIN MEDIUL AERIAN ȘI DE PE SUPRAFEȚE.
Grupul Monza investește constant în toate mijloacele de protecție și tehnologii aferente pentru a oferi un mediu cât mai sigur din punct de vedere epidemiologic.”
Surse: asociatia-ozonoterapie.ro, romania.europalibera.org, triroc.com, spitalulmonza.ro
Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!