You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Studiu privind dezinfectarea coronavirusului cu ozon efectuat la Universitatea din Tel Aviv

De mai bine de un an de zile, viața ne-a fost schimbată de pandemia de Coronavirus și în ciuda începerii campaniilor de vaccinare, rata infectării nu vrea să scadă. Dimpotrivă!

  • JOI 18.03.2021 - 21:32
  • Admin
Studiu privind dezinfectarea coronavirusului cu ozon efectuat la Universitatea din Tel Aviv

După un studiu efectuat de Universitatea Nara din Japonia, o altă universitate a demonstrat că ozonul igienizează eficient suprafețele împotriva Coronavirusului. Este vorba de o echipă de cercetare condusă de dr. Ines Zucker (foto) de la Școala de Inginerie Mecanică de la Facultatea de Inginerie Iby and Aladar Fleischman și de la Școala de Mediu și Științe ale Pământului din cadrul Universității din Tel Aviv care a investigat fezabilitatea ozonului pentru inactivarea interioară a SARSCoV-2. Dr. Zucker a colaborat cu Dr. Moshe Dessau de la Facultatea de Medicină Azrieli de la Universitatea Bar Ilan din Galileea și Dr. Yaal Lester de la Colegiul Azrieli din Ierusalim. (Sursa: eurekalert.org)

În cursul studiului lor, cercetătorii au demonstrat un nivel ridicat de dezinfecție în câteva minute, chiar și pe suprafețe care nu sunt de obicei dezinfectate cu dezinfectanți lichizi aplicați manual, cu o rată de succes statistică de peste 90%. Potrivit dr. Ines Zucker, metoda implică o tehnologie ieftină și ușor disponibilă, care poate fi utilizată pentru a dezinfecta spitale, școli, hoteluri și chiar aeronave și săli de divertisment.

"Pentru prima dată, am reușit să dovedim că [ozonul] este extrem de eficient și în combaterea coronavirusului", a spus cercetătorul principal Ines Zucker.

„Avantajul său față de dezinfectanții obișnuiți (cum ar fi alcoolul și înălbitorul) este capacitatea sa de a dezinfecta obiecte și aerosoli dintr-o cameră și nu doar suprafețele expuse, rapid și fără niciun pericol pentru sănătatea publică”, a spus Zucker. (Sursa: timesofisrael.com)


Constatările preliminare ale studiului au fost publicate în jurnalul științific: Environmental Chemistry Letters pe 13 ianuarie 2021.

Esti administrator sau director general?

Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!