You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Un studiu desfășurat în cadrul Universității Medicale Nara a dovedit inactivarea SARS-CoV-2 cu ajutorul ozonului

O echipă formată din profesorul Toshikazu Yano, director boli infecțioase și Takashi Kasahara, director boli infecțioase din cadrul Universității Medicale Nara din Japonia și membri ai subcomitetului pentru boli infecțioase din cadrul Consorțiului MBT (Quorl Holdings Co., Ltd., Sanyu Shoji Co., Ltd., Tamuratec Co., Ltd., Marusan Pharmaceutical Biotech Co., Ltd.) a fost prima din lume care a demonstrat că ozonul inactiveză noul coronavirus, expunând de asemenea și condițiile de inactivare.

  • DUMINICA 27.12.2020 - 11:50
  • Admin
Un studiu desfășurat în cadrul Universității Medicale Nara a dovedit inactivarea SARS-CoV-2 cu ajutorul ozonului

Sterilizarea mediilor și echipamentelor ca o consecință a COVID-19 necesită mult efort și timp pentru o curățare manuală. Astfel, unul dintre instrumentele disponibile pentru rezolvarea acestei probleme a fost sterilizarea cu ozon gazos, însă fără dovezi științifice clare nu a fost posibilă certificarea utilizării acestuia.

Echipa de cercetători a reușit, în prima parte a anului, să dovedească incativarea noului coronavirus - SARS-CoV-2, raportul conținând de asemenea relația dintre concentrația de ozon și timpul de expunere pentru inactivare. Experimentul susținut de echipă a fost posibil deoarece Universitatea are un laborator de biosecuritate de nivel 3 și tehnologie de cultură a virusului.


Cum inactivează ozonul bacteriile, virușii, ciupercile ...

- Terapia cu ozon perturbă integritatea învelișului celulelor bacteriene prin oxidarea fosfolipidelor și lipoproteinelor.
- La ciuperci, O3 inhibă creșterea celulelor în anumite etape.
- Cu viruși, O3 dăunează capsidei virale și deranjează ciclul reproductiv prin întreruperea contactului virus-celulă cu peroxidare.



Curiozităţi:

- Ozonul (formula chimică: O3) este o formă alotropă de oxigen, cu un miros înțepător, moleculele sale fiind formate din trei atomi de oxigen. Este foarte eficient în deodorizare, sterilizare și curățare fiind utilizat în diverse domenii dar în special în îngrijirea medicală și sectorul alimentar.

- În ceea ce privește eficacitatea ozonului, puterea antibacteriană este de 7 ori mai mare decât cea a clorului și a fost considerată „deosebit de eficientă” pentru controlul bolilor infecțioase.

- În Japonia, departamentul de pompieri al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor a introdus utilizarea ozonului pentru prima dată în 2008, când a la identificat ca parte a măsurilor de prevenire a infecțiilor gripale și a autorizat utilizarea acestuia în principalele aeroporturi.
 

 

Surse:

oxidationtech.com

debuglies.com/

 

 

Esti administrator sau director general?

Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!