You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ozonizare bazine de înot, piscine

Inotul este un sport practicat intens in aceasta perioada, neavand limita de varsta. Cand este practicat in piscine sau bazine de inot, apa din acestea poate intra in gura, iar in cazul în care apa nu este potabilă, ea poate aduce unele boli de ochi, piele și a căilor respiratorii.

Ozonizare bazine de înot, piscine

Un alt impediment, apa poate fi poluată de germeni și microbi aduși de înotători, astfel încât echipamentul de dezinfecție trebuie să fie instalat.
Metoda tradițională de dezinfecție este cu clor dezinfectant care include chlorin (lichid chlorin), merchlore, dioxid de merichlore, cloramina, dar această metodă afectează ochii și aparatul de respirat, erodează echipamentele și conductele din piscină și are nevoie de un bun management, în caz contrar se pot întâmpla accidente. Unele microorganisme, cum ar fi E. coli si Giardia pot construi rezistenţă la clor de-a lungul timpului. Acest lucru poate face clorul mai puțin eficace.
Utilizand generatoarele de ozon, ozonul poate fi dizolvat în apă la fel ca și alte substanţe chimice. Ozonul în stare apoasă poate fi pulverizat în instalații în condiții de siguranță. Avantaje: suprafeţele sunt igienizate și microbii, bacteriile, virușii, ciupercile, sporii sunt distruși.  Ozonul va oferi rezultate excelente de salubrizare, fără efecte nocive asupra metalului sau lemnului din utilaje. Ozonul este cel mai puternic agent de oxidare disponibil în comerț – 1.52 ori mai puternic decât clorul. Efectul este distrugerea instantanee de viruși, bacterii si microorganisme. Ozonul poate ucide acești agenţi patogeni de 3.000 de ori mai repede decât clorul folosit în instalații convenționale de tratare a apei.
Recomandare: Ozonizare cu o recurenta de 30 zile.
 

Esti administrator sau director general?

Ești responsabil pentru sănătatea angajaților tăi!